Wedding Party – app met alles voor je bruiloft

Ben jij iemand die iedere stap van zijn of haar bruiloft wil delen? Er zijn diverse manieren voor, zoals natuurlijk Facebook, Instagram of een blog. Nu is er ook de Wedding Party app, met nog véél meer leuke opties. Een daarvan is dat je je gasten de foto’s al gedurende de dag zelf kan laten uploaden in de app.

Wedding Party App Intro

Wedding Party timelineBijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone waar hij of zij ook tijdens bruiloften en vrijgezellenfeesten leuke foto’s mee maakt. De een plaatst ze op Facebook, de ander op Twitter, weer een ander op Instagram. En dan heb je ook nog mensen die de foto’s niet online durven te zetten. Achteraf ben je als bruidspaar lang bezig om alle foto’s bij elkaar te zoeken. Met de Wedding Party app kunnen je gasten de foto’s in de app uploaden. Zo kun je online, samen met alle gasten nog lang nagenieten van jullie mooie bruiloft.

 

Wedding party locatie overzichtDe foto feature is een van de leukste dingen van de app. Maar deze kan nog veel meer. Je kunt er je trouwdatum en locatie inzetten. De app telt dan af in hoeveel dagen en zelfs seconden het nog duurt voordat jullie gaan trouwen. Naast een mooie profielfoto van de locatie, kun je er ook meer gegevens inzetten, zoals een telefoonnummer of parkeer informatie. Vanuit de app kun je dan je navigatie opstarten, of de locatie bellen. Dit geld overigens voor alle locaties en tijdstippen die je invoert. Een mooie manier om je gasten niet alleen up to date te houden van de gebeurtenissen van je bruiloft, maar ook informatie te geven over de diverse locaties. En dat niet alleen vooraf, maar ook ter plekke vanuit de hand. Zoals de meeste mensen met een smartphone tegenwoordig wel gewend zijn.

25 Wedding Party info hotel for guests

Wedding Party cadeaulijstOok kun je er diverse slaap accomodaties zoals hotels invoeren als tips. Amerikaanse gebruikers kunnen er zelfs hun cadeaulijst inzetten. Eerlijkheidshalve heb ik niet geprobeerd of de Huwelijksservice van de Bijenkorf in de app werkte.

Wedding Party conciergeVoor jullie zelf en de gasten zijn er ook blogs onderverdeeld in diverse categorieën te bekijken in app. Met tips over Stijl, planning, etiquette en hoe andere bruidsparen het gedaan hebben in real weddings.

Wedding Party Wall op internetZijn er gasten die geen hippe Android, iPhone of iTab hebben? Gelukkig kun je alles ook bereiken via de website.

 

Conclusie

Het is een bijzonder leuke app die ik zelf gebruikt zou hebben tijdens mijn bruiloft. De app is opgeleukt met prachtige foto’s en een mooi design. Er zitten handige features in die je in een app mag verwachten. De app is veel uitgebreider dan wat je op een Facebook, Twitter, Instagram of een blog zou kunnen bewerkstelligen, en daarnaast ook nog eens eenvoudig in het gebruik. Je beheert samen met je partner alle opties. En alle gasten kun je eenvoudig uitnodigen middels een linkje en of een “toegangscode”.

Zitten er ook nadelen aan deze app? In mijn ogen zijn het wat kleine dingetjes die overkomelijk zijn.
De ‘toegangscode’ moet je wel even goed over nadenken. Deze code wordt standaard aangemaakt in de vorm: naam1 naam2 jaartal. Maak er iets moois van wat voorkomt dat je ongenode gasten je on- en offline wedding party kunnen bezoeken.
In de app kun je geen onderscheid maken tussen het typisch Nederlandse gebruik dag- en avondgasten. Dit is natuurlijk wel iets wat je in de mail en per locatie kan communiceren. En per slot van rekening verschilt het ook niet veel van een ouderwetse trouwkaart die openbaar bij iedereen op de schouw staat.

Zou jij deze app gaan gebruiken of ken je de app al? Geef onderaan de pagina je reactie!

Wil je weten wat de app allemaal kan en hoe mooi alles eruit ziet? Hieronder een verzameling van screenshots per categorie.

Wedding Party splash screen

Opstart scherm

Wedding Party start screen

Keuze menu

Wedding Party slide 1 04 Wedding Party slide 2 05 Wedding Party slide 3

Wedding Party setup main info

Stel hier je namen, trouwdatum en de naam van de bruiloft in. Let op, dit is tevens de logincode!

Setup cover foto

Stel hier een cover foto in. Wellicht had ik een te grote foto op mijn telefoon, het ging niet ideal.

 

Nodig je gasten uit via e-mail en of sms Nodig je verloofde uit

Grappig is dat je eerst je gasten uit kan nodigen, en pas daarna je verloofde.

Nodig je verloofde uit

Mail uitnodiging gasten

Evenementen en locaties toevoegen Wedding party locatie overzicht

Wedding Party cadeaulijst

Overzicht winkels voor cadeaulijst

Overzicht winkels voor cadeaulijst

Wedding Party accomodaties en hotels

Wedding Party accomodaties en hotels

Hotels zoeken

Wedding Party accomodaties en hotels

Hotels gevonden

Wedding Party hotel setup

Pas de gegevens van het hotel eventueel aan, inclusief prijsindicatie

Wedding Party hotels

Wedding Party hotel overzicht wat gasten zien

Dit is wat je gasten zien van het hotel. Ze kunnen vanuit de app bellen en doorklikken naar google maps navigatie.

Wedding Party album mogelijkheden

Diverse albums die je kunt aanmaken waarop je kunt sorteren

Wedding Party wall

Het ziet er met de header bijna net zo uit als je Facebook wall

Maak albums aan Wedding Party timeline

Je timeline met in dit screenshot een stukje tekst

 

Wedding Party concierge

Trouw tips overzicht

30 Wedding Party Style 31 Wedding Party planning 32 Wedding Party blog 33 Wedding Party blog 34 Wedding Party blog 35 Wedding Party real weddings

Wedding Party gasten login 37 Wedding Party guest slide 1 38 Wedding Party guest slide 2 39 Wedding Party guest slide 3 40 Wedding Party guest slide 4

Wedding Party Wall op internet

Je Wedding Party wall op internet

Wedding Party www event overview

Overzicht van de evenementen op internet

Wedding Party www accomodations

Overzicht van accomodaties

 

 

 

 

Share on: